ДЕНЬ МОНСТРА
Сьогодні на Стирю був день монстра. Я теж поїхав трохи порибалити, на ті місця де два останні рази взяв по щуці. Та цього разу крім зубатої налаштувався ще й на судака, тому завбачливо придбав їстівний силікон Кейтеч, не пам'ятаю точно назви, "гладкотелий" під кликастого.
О 7:30 вже був на місці. Не поспішаючи зібрав спін, чекав щоб більше зійшло сонце,а то було ще темно.
На третьому закиді, відчув, та не просто рукою, а всім тілом, дуже сильний удар. Запіщав фрикціон. Я тягну на себе,фрикцион зтравлює, нитку, я на себе, а він зтравлює. Спін зігнувся майже вдвоє. Через декілька хвилин трохи затягую фрикціон, через декілька хвилин ще раз,а потім ще раз. По троху підтягую трофей до берега, і думаю, як то його підняти на досить високий обрив. Коли до берега залишалось метрів п'ять, а монстр трохи показався з води відчув полегшення і ... Витягую нитку, а флюр і все інше, до водяного. Не витримав вузол,казав мені один бувалий рибацюга капати трохи суперклею на місце з'єднання флюркарбона і нитки. Не послухав, подумав, що розплавить.
Стою на березі,ноги трусяться,були б сигарети, закурив би. Швиденько в'яжу іншого віброхвостика. З переляку забуваю намочити місце з'єднання. Закид і... Мінус ще одна рибка.
Трохи заспокоююсь, чіпляю третього Кейтеча, останнього. Закид, ще один і ще. Удар, декілька секунд фжжжжжжжжжжжжжжжжж і... На цей раз попалась зубата, флюрик перекушений... Н-да 0.18 поводок затонкий,потрібно купувати товстіший.
"Гладкотели" закінчились, ставлю Вібро Фат, він же Кейтеч. До 14:00 полоскав воду Рідної Річки.
Їду додому,готуватись до наступної риболовлі,купувати силікон,флюр і тд.