sentkroy писав:P.S. мікро-вертлюги якої кантори тримають трохи більше ніж мої...
- мабуть, owner буде нормально.
Та в цілому, для Уля всі ці експерименти, здається, вже закінчились на флюрі. Тобто, не скільки не хочу опустити чи принизити дану тему. Більше того, це дуже добре, що знаємо у Луцьку людину, яка експерементує і знаходиться в пошуку, за що окрема повага і шанування. Однак маю власні міркування:
1. Якщо для Уля використовуємо металічні повідки, то варіації із струнами завершуються в гіршу сторону - починаються додаткові оснащення, обжимні трубочки, вертлюги тощо. Достатньо тоді підібрати мінімально оптимальної товщини скрутку, щоб можна було її зробити. У цьому випадку мінімальним для мене був той самий польовий кабель. Він дещо більшої товщини за струну №1 і дещо меншої за струну №2. Відповідно він на скрутці не розгинався і витримував досить кг. І що цікаво, він не різав відомий шнур від Salmo 0,08 мм. А ось зробити із нього скрутку дуже просто і дуже швидко, чого не скажеш за струну №1.
2. Для гарантії взяття щуки - струна виручає однозначно, якщо звісно не квапитись із виважуванням, адже у нас шнур стоїть для Уля. Однак є великий мінус - риба бачить повідок. Щука, приміром, цей момент у більшості випадків опускає, а ось інша хижа риба - це ще як сказати. Є в такому випадку альтернатива? Є і вона всім відома - це флюр.
3. А що ми збираємось ловити? Окуня чи щуку і на що ми робимо ставку?
Приміром, ми ловимо щуку. Чи варто при цьому ставити струну №1, якщо навіть використання струни №2 у такому випадку в рази ефективніше. Другий приклад, ми ловимо окуня. Ставити струну №1 - не має жодного сенсу. Окунь гарно бачить навіть найтонший металічний повідок і тим більше із додатковими прибамбасами. Третій приклад (№3), ми полюємо на окуня, але потрапити може і окунь, і щука, і головень. В такому випадку особисто я ніколи не поставлю скрутки, а виключно флюр. Відповідь проста, як вже відзначав - "Окунь гарно бачить навіть найтонший металічний повідок і тим більше із додатковими прибамбасами". Той же самий приклад №3- ми полюємо, приміром, на головня - тим більше скрутки не поставлю. І хоч мені доводилось не раз ловити головня із скруткою, однак ефективніше ловити все таки із флюром, а то і звичайною моножилкою. І знову той же самий приклад №3 - ми полюємо на цей раз на щуку - ставлю скрутку і не парюсь (однак не поставлю скрутки від струни №1, оскільки як і відзначав, поставити струну №2 куди краще та ефективніше), але якщо це осіння пора або зима і початок весни, а так тільки флюр.
Отже, ще раз відзначу, зовсім не маю наміру "опустити" творчі пошуки автора, адже, хто шукає, той знаходить. Проте, маючи вже свій досвід, відзначив вище.