Я до цього маю трохи досвіду виготовлення повідків із гітарної струни, та ловлю на нього. Знаю ця тема не нова, проте може для кого стане корисною.
Виготовляючи повідки із струни.

Можна робити їх потрібної довжини, також є можливість виготовлення повідків різної товщини так як є струни різних діаметрів. Тобто під кожен вид ловлі можна підібрати певну довжину та товщину повідка. Ще є один плюс, тут можна ставити фурнітуру яка тобі подобається, на вибір дорогу чи дешеву.

або

Я переважно роблю повідки однакової довжини так як струна має довжину один метр, то ділю її на чотири рівні частини за допомогою бокорізів.
Ось інструмент для виготовлення повідків.

Та в деяких випадках треба мати повідки різних довжин, це від умов ловлі та видового складу, і від настрою риби.

або

Виготовлення повідка не є дуже важким процесом, навпаки коли знаєш що на власний виріб ще й риба клюне, то виникає ще більше натхнення щось робити самостійно. Отже взявши струну і поділивши її на потрібні довжини майбутніх повідків, приступаємо до самого процесу зборки. Проте треба вважати що довжина повідка буде меншою від заготовки, так як з кожної сторони де кріпиться застібка та карабінчик потрібно загнути дріт на скрутку.

Продівши струну у петлю вертлюжна чи карабіна на відстань десь 30-35мм дріт згинаємо один до одного. Потім за допомогою плоскогубців притримуємо дві частини струни, а іншою рукою кінець дроту починаємо обвивати навколо основного.

По закінченню операції кінчик дроту треба відкусити кусачками.

От і весь фокус, поводок готовий. При бажанні місце скрутки можна ще додатково пропаяти, це дасть додаткову міцність. Я цього не роблю бо така робота займає часу, і міцності повідка мені вистачає. Проте є один недолік така скрутка під дуже великою нагрузкою затягується мов петля, і лопає або при недостатній кількості скрутки починає розмотуватись. Це перевіряв на безмені із струною №1 струна під номером 2 такого дефекту немае, так як сам дріт є потужнішим то на такі деформації не піддається. Друга система скрутки струни першого розміру показала кращий результат, і проблема розкручування зникла.

Але сама скрутка стала не так культурно виглядати. Ці дві системи хороші, якщо врахувати що під час зацепу моно жилка чи плетений шнур не дасть того зусилля навантаження на поводок, тобто таким способом його точно не порвати. Скільки ловлю ще не було того щоб я порвав поводок за допомогою шнура, тим більше риба не дасть такого навантаження. Також треба вважати що повідки із струни №1 більш лайтові, а вже №2 підходить для тяжчих приманок та снастей.
P.S. народ якщо є ще інформація про модифікації по темі повідків із струни чи яких інших матеріалів, буду Дуже радий побачити звіти. Разом краще робити винаходи... :D :D :D