Знав що рибалка могла і не вийти, адже деякі ділянки каналу заростають і запливають плавуном до середини літа.Проте мені пощастило, найбільш придатне для ловлі на фідер міце - поворот було більш-менш чисте.Ширина "рова" близько 15 метрів, тому поворот був найкращим варіантом.

Але спочатку розповім про випробування кормушки.
Отже, спочатку вирішив просто прив"язати кормушку до ліски і перевірити на яку відстань взагалі можна її "кинути".Розмісстившись вздовж каналу зробив близько 15 забросів 25-грамовим грузом.Найкращий результат: 49 кроків ~ 50 м.(кроки робив досить широкі).Далі груз 30 грам - 54 кроки ~ 55 м.
І на кінець 50 грам - 62 кроків ~ 65 м.
Висновок:Кормушку в польті сильно розкручувало, що на мою думку було причиною того, що кормушка була пустою, потім це підтердилось, наповнена кормом кормушка летіла рівно і стабільно, і мені здалося навіть далі.Та й 50 грам це не дальнобіна вага, думаю перевірити 60, 70, 80 і 90 грам, тоді і можна буде зробити конкретний висновок.Ще думаю варто було переставити вершинку.Для забросу 25-30 грам 1 унційова - саме те, а от для 50 грам, трохи не зручно.
З приводу перехлестів поводка, я ставив поводок, робив близько 40 забросів в кінці рибалки, що трохи набрибло.На патертностері перехлести були, симетрична петля - можна боротись, особливо, думаю якщо використовувати жорстку моно з якої і зв"яати оснастку + зробити скрутку відвід для поводка.Лідером звичайно виявилась трубка, але використання її - втрата чутливості.
А тепер звіт.
У каналі водиться в основному уклія - єдина рибка яка не попадаєтся у сітки любомльським браконьєрам, завдяки своєму розміру.Раніше в каналі як і в як і в багатьох ставках Любомля і не тільки, водилися достатньо такої риби як:
карась(в каналі іноді трапляється)
щука
окунь(з каналу зник повністю, завдяки вищесказаним "рибалкам")
плітка(іноді ще трапляється)
канадський сомик
невідомо куди зник піскар
Зате вдосталь розвелося ротана і саме уклії.
На саморобну кормушку не ловив, тому що вона досить великого об"єму + в мене було не багато прикормки, та і взагалі при ловлі уклії голвне щоб прикормка створювала муть, а не коврик корму як для карпа.
Розставив снасті.

Заброс і покльовка не заставляє себе довго чекати, перша уклійка є.

Далі потроху-поволі наповнюю відро.Ловлю фідером це звичайно не поплавок, набагато повільніше, проте цікавіше як на мене.Головне ж клює!
Через пів години підійшла рибка трошки більша, як назвали б спортсмени "бонуси".

Близько двох годин я раз через раз, чередуючи з вийманням водоростей виймав уклійку.В кінці кінців прикормка закінчилась і уклійку більше не приваблювало просте "плюхання" кормушки в воду.Зловиши для порядку ще три уклії на " пусту кормушку", почав збиратись.
Ось така видалась рибалка.Улов в принципі нормальний 31 уклійка.Я задоволений , жаль тільки що дно рова через трохи повністю заросте.