Да уш.....то тільки назва "Шацький заповідник".....а сіток там валом...в любу пору року хлопці неліняться..... мол промисловий вилов риби....:twisted:
Те саме "Чорне озеро"...в свій час там було валом ляща, крупного карася,підлещика...і навіть карп попадався.....а зараз ......шкода що так все нищать....
Водойми ⇒ Чорне
-
- Big Fish
- Контактна інформація:
Re: Шацькі озера
Да, по поводу Чорного.Pikaso писав: Те саме "Чорне озеро"...в свій час там було валом ляща, крупного карася,підлещика...і навіть карп попадався.....а зараз ......шкода що так все нищать....
Цього року Чорне зимою відвідувало більше рибаків ніж Люцимер :!: , що чесно кажучи мене вразило. Поїхав раз і я на Чорне: десь за дві години наловив менше ніж на Люцимері за пів години.Пройшовся понад рибачками, подивитись, то де-не-де в кого і була більша густерка, а в кого і лящик.Но досі не розумію, чого до середини зими всі рибаки з Люцимера "повтікали", тоді як я вдало ловив підлящиків на центральній ямі(хто знає де це).Та і плотва і часом непоганий окунь(якшо не кормиш сухарями) ловився регулярно.
А на рахунок літньої рибалки на Чорному, то позаминулого року там з другом непогано ловили крупного бичка вночі.Були тоді і карасі, і лящі, а від плітки то взагалі не було відбою.Ловили ми тоді на так званих "плавах"(західна частина озера).Глибина на тих плавах відносно велика - від двох метрів з берега, плюс сидиш на такій трясовині(там типу земля, а під нею вода, але замля заросша очеретом і "скріплена" порослою травою і вербама) і як подумаєш шо під тобою вода Бог зна скільки метрів то "мурахи трохи лазять".А якщо все це помножити на те шо на дворі ніч, а ше якщо хвиля і тебе гойдає неслабо, а ше коли знаєш шо біля тебе можуть всякі гади(гадюки,вужі) лазити, то адреналінчик ще той + вночі хоч і з ліхтарем но зайти туди дуже не легко, бо треба знати куди ступати,а ступиш трохи не туда то підеш по пояс і вода на "вирізаній" стежці в деяких місцях може стояти більш чим по коліна, і в чоботи набрати води там простіше простого, ну і п'явочок там хватає і на рибі в садкові точно буде сидіти кілька штук...
Короче є шо згадати.
-
Автор цієї теми - Сазан
- Контактна інформація:
Я там теж ловив...на плавах.....раз пробував то повністю вудлище зайшло 3.60.....там кажуть соми під плавами великі водяться ))))...стромноватие місце......а я завжди ловив або на містках в очереті...або на пляжу...там класний соснячок.....
-
- Big Fish
- Контактна інформація:
Жаль, що плавах фідер не закинеш.Там із поплавком ловити поблємно. Хоча якшо трохи розчистити, то попробувати можна.
-
Автор цієї теми - Сазан
- Контактна інформація:
я теж хочу на чорне попасти :lol: .....зробимо вилазку з Sergey@F .......мо і ти підїдиш)))).....
-
- Big Fish
- Контактна інформація:
Коли, в мене виходить не раніше середи бо в вівторок здаю останнє тестування з укр. мови.Pikaso писав:я теж хочу на чорне попасти :lol: .....зробимо вилазку з Sergey@F .......мо і ти підїдиш)))).....
Якщо будете збиратись пізніше середи то відпишитесь.Але я б радив їхати на Перемут, там хоч карась нормальний є і карп, а якщо з тими двома геть погано буде то виручить бичок.А по поводу Чорного там як коли.Хано в кого знайомого спитаю яка там ситуація.

Це буде не раніше середини червня, раніше просто не получиться поїхати..... :roll:Павло писав:.......Якщо будете збиратись пізніше середи то відпишитесь.Але я б радив їхати на Перемут, там хоч карась нормальний є і карп, а якщо з тими двома геть погано буде то виручить бичок......Pikaso писав:я теж хочу на чорне попасти :lol: .....зробимо вилазку з Sergey@F .......мо і ти підїдиш)))).....
:arrow: А на рахунок перемута то там карась дрібний..... попадаються звичайно ї більший, але рідко 8-) тай берег дуже зарослий мало є таких місць щоб можна було порибачити на фідер, а якщо і є то на них сидять нічні рибаки які ловлять канадського сомика на резинку..... Короп звичайно там є солідний і минулий рік не погано ловився :!: :D
:arrow: Але як буде можливість то попадем і на перемут, хто його знає як там буде в цьому сезоні...... спробувати варто ....((((
-
- Big Fish
- Контактна інформація:
Лід вже зійшов давно, а в мене ніяк нема часу відкрити сезон, хоча можливо на наступний тиждень виберусь на дві годинки.Вже всі снасті перебрав - руки чешуться...
-
- Адміністратор
- Справжнє ім'я: Віталій
- Контактна інформація:
Re: Чорне
Громадські активісти Шацька нещодавно поповнили озеро Велике Чорне 200 кілограмами малька коропа. Небайдужі до проблем зниження у водоймах району риби зібрали кошти у розмірі близько 11 тисяч гривень і придбали малька.

-
- Адміністратор
- Справжнє ім'я: Віталій
- Контактна інформація:
Re: Чорне
Ще одне зариблення, 31 жовтня 2017 року в озеро Велике Чорне випустили 700 кілограмів коропа в рамках реалізації регіональної екологічної програми «Екологія 2016-2020». Кошти на придбання малька для зарибнення озера були виділені з обласного бюджету, а до співфінансування долучилися Шацька ОТГ та активісти Шацького району, любителі-рибалки.