<>< Fisher ><> писав:Самому головню, за рік я присв*ятив десь 30 рибалок. Деякі спінінгісти які тут на форумі активно дають поради і пишуть, навіть просто спін не тримали в руках стільки разів в році.
Тому хоч, мізерний, але досвід в ловлі головня я маю, так як ловив цю рибу спіном і літом, восени, зимою, весною (правда не в кожний місяць з цих пір року)
"Дима, я заинтригован, требую отчета о 30 рыбалках на головля". Жартую.
<>< Fisher ><> писав: А тут викладу суть проблеми. Може хтось і не зрозумів...
- не став цитувати до кінця, адже це схоже на фантастику.
Все значно простіше! Можливо і закрутив я із фразою, однак далеко не відзначав про якийсь там чудо-воблер. Зрештою, один ти чомусь так подумав і відзначив. Мова йшла про млинівські перекати, які спрацювали в один період. Іншої статистики поки не має. Чоловік спитав про воби - бачу, ніхто не відповідає, а тому і порадив модельний ряд, однак не відзначав, що є один і єдиний і то фаворитний. З того, що порадив, було що вибрати - і дешеві, і дорожчі. І що ж тут такого, що згадав про ще один воблер ручної роботи? Адже я бачив як ним ловили, і сам потім ловив. Секретів щодо вобів не тримаю. І тому, хто спитає, дам відповідь без усіляких там хитромудрих намірів тощо. Років так два-три тому у мене працювали гарно воби одного київського майстра. Не раз відзначав про ці воби та чи були вони у продажі і чи був на них ажіотаж? Гадаю, що до всього слід відноситись простіше і мати власну голову та не шукати щось того, чого не має. Інша справа, що є так звані рибалки, що страждають так званою „шопоманією” – тут вже нічим не порадиш. Адже завтра школяр напише звіт про кілька своїх рибалок і відзначить, що він гарно відловився якоюсь приманкою. Мені такий звіт буде цікавим, однак бігом купувати цю приманку далеко не побіжу.
Другий момент - мабуть, ти вже і сам знаєш, що не має універсальних вобів чи приманок. Те, що ловить зараз, можливо, що завтра взагалі ловити не буде. Потім - один і той же воб у різних руках приносить різні результати. І це нормально. Як і відзначав - "не снасть ловит". І якщо, сьогодні хтось хоче ловити головня, то йому слід мати не лише воби, але і мікроджиг, звичайну резину, "залізо" (вертушки, кастмастери, колєбалки тощо). Чи стану описувати усі приманки, як такі, що є виключно класними. Не має сенсу. Усі приманки є класними, якщо ними можна зловити. Проте ефективні для себе відзначає кожен самостійно і це нормально.
Третій момент - не може бути так, щоб слова одного рибалки були авторитетними для всіх рибалок. Адже скільки існує тих рейтингів, і тих сайтів. Чи всі сьогодні погнались купувати Ріджики 35, 46, 56 чи Хікорі тощо? Далеко не всі! Мені, приміром, і по сьогодні імпонують воби-мінов від Дайва. Чи є попит на них в Україні, а тим більше у Луцьку? Якщо сьогодні відзначу, що знаю про один якийсь секретний воб - чи підуть всі дружно так купувати? Це абсурд. Такого не було і не буде.
Четвертий момент - Вінницький головастік і по сьогодні лишається класним вобом і далеко не мені слід вішати лаври щодо його збуту у Луцьку. Достатньо багато відгуків про нього було до мене і без мене.
А ось міф про його "чудо-вловимість" розкрив мало не з перших рибалок. Та Іква вона капризна - сьогодні - так, а завтра - зовсім по іншому. Та Вінницький головастік все одно ловить. Цього року із ним куди сутужніше, але ж ловить, хоч на порядок гірше як минулого року! Пригадую, як ловив Ріджиком 35 на Ікві. Годі й казати - не розловив його відразу і годі. Хоч знаю рибалок (не тільки із нашого форуму), що ним ловлять на ура…
Іншими словами – все відносно і до всього слід ставитись простіше та не робити за когось передчасних висновків, а тим більше не вдаватись до особистостей, як це було відзначено.
Гадаю, правила форуму (де чітко зазначено щодо недопущення особистих образ тощо) існують для всіх, а ось окремі фрази щодо особистостей знову, чомусь звучать і звучать.
Прошу Адміна та модератора звернути увагу!