Дуже гарні ями є у самому Млинові – якщо не помиляюсь їх можна виділити 4:DRAKULKA писав:Нда, Икву упо пробороздили миллион раз. Поэтому хочу спросить насчёт распределения глубин, на участке от Стыря до Млынова. Тоесть интересует средняя глубина и расположение ям. Если кому не лень (а точней кого жаба не задушит) дайте пожалуйста толковую информацию.
- між мостами – в середньому до 3-4 метрів
- за мостом між деревами – до 5-6 метрів
- на першому великому повороті річки – до 7-8 метрів
- біля пагорбу – до 3-5 метрів
Далі непогані так звані ями зустрічаємо у с. Береги – там їх біля 10, а можливо і більше. Глибини у них також різняться – є до 5 метрів, а є і більші.
У с. Перевередів саме русло вже йде глибинами 2-4 метри, ями відповідно мають більші глибини, мабуть десь до 6-7 метрів, а, можливо, і більші. Сама течія вже у Перевередів, здається, куди швидкою, ніж у Млинові.
Між с. Перевередів та с Баболоки інфою не володію – далеко не заходив, дещо далі від с. Перевередів.
У Баболоках русло також є надзвичайно потужне і сама руслова частина є досить глибокою (не менш як 3-4 метри) – складається враження, що русло має вигляд глибокої труби. Ями там теж досить глибокі (5-8 метрів, можливо і більші), як для річки із шириною до 12-20 метрів у тих краях.
У Торговиці глибока частина зустрічається до першого мосту і поблизу мосту, а далі вже на стикові із р. Стир.
Якщо говорити про можливість лову сома – то місця у с. Перевередів мені, здаються, досить привабливі. Однак із року в рік помічаю так звані закидушки від Млинова до с. Берегів. Та думаю, що того сома там особливо не залишилось – одиничні екземпляри. Варіант облову Берегів також буде цікавим, оскільки саме там цілий каскад поворотів та ям – дуже інтригуючи місця по хижаку. Там, звісно, прес браків, але думаю, що всю рибу ще не вибили – спробувати ловити великого хижака потенційно можна…