ЗвітиРибалка у с. Пляшева та м. Берестечко та їх околицях

Модератори: sentkroy, B.B.B.

Відповісти
Аватар користувача

Автор цієї теми
B.B.B.
Керівник спінінгового напрямку. Чемпіон України - 2014 р. (Береговий спінінг)
Повідомлень: 3351
З нами з: 13 лютого 2009 22:55
Справжнє ім'я: Віталій

Рибалка у с. Пляшева та м. Берестечко та їх околицях

Повідомлення B.B.B. »

Створюю дану тему окремо, оскільки місця про які піде у цій темі надто вже різняться від місць, що приміром у нас в Луцьку чи околицях Луцька.
Давно була думка створити подібну тему і тут така нагода…
Початок звіту про рибалку від 29.03.09 читати тут viewtopic.php?f=14&t=109&p=540#p540
…на цій ноті ми вирушили у Пляшеву. Від Хріників дорога прямувала через Демидівку, а там вже до Пляшевої.
Хлопці не вельми хтіли сюди заїжджати, однак коли заїхали – не прогадали.
Краєвид у цих місцях просто гарний. Стир тече гарними плесами, петляє лугами через лісову смугу. І все це гарно помітно із лісової пагорбної зони у с. Пляшева.
Ти виходиш на край лісу і бачиш все: ліс, річку, залиті річкою луги, знову ліс, обриви. І на цьому фоні нам зустрічається місцевий абориген на човнові і, звісно, із сіткою на своєму баркасі. Було помітно, що погляд його дещо був збентежений, але нас він розкусив. Не схожі ми були на рибінспекцію. Відзначив, що зараз до берегу не дійдеш, оскільки річка розійшлась. Із рибою сутужно, навіть непомітно, щоб щука нерестилась. Але природа тут чарує.

Кілька разів таки кинути спіном вдалось, однак без результату лову.
Та результат був інший – враження від природи, краєвиду, річки Стир та її розливів, лісу, співу пташок, дзюрчання струмків, вітру, пташок на розливах, у повітрі, що так грайливо зустрічали весну і радувались новому сонячному дню.
Там же у лісі роблю пам’ятну фотку своїх приятелів на фоні гарного краєвиду.
Чим запам’ятаються ці місця у с. Пляшева?
Гарним і мальовничим краєвидом, лісом і природою, плесами Стиря, подіями навколо цього села, козацькою славою, історією та історичними пам’ятками. Ось деякі із них:
І, звісно, не можу не привести цитату від даного інтернет-адресу про події того часу: „Очевидець бою француз П'єр Шевальє так описував завершення цієї битви: "В одному місці серед болота скупчилося триста козаків і хоробро боронилися проти великого числа атакуючих, які натискали на них звідусіль. Повністю оточені, вони загинули. Залишився один, який боровся протягом трьох годин проти всього війська польського."
Фото – Свято-Георгіївський чоловічий монастир Української православної церкви Київського патріархату.
Ці кадри було зроблено на останок після рибалки у м. Берестечко завдячуючи Василеві, що таки зупинився біля цих місць, за що йому і подяка.
Після с. Пляшева ми вирушаємо у ще одне славне містечко – Берестечко. Дорогою від с. Пляшева вже здалеку помітно пагорб, на якому величає Свято-Троїцький Собор.
Ти їдеш машиною, а дух Берестечка помітний ще у дорозі. Ось воно містечко Берестечко. Скільки бував тут, скільки спогадів та вражень від цих місць і все це знову лине у дорозі.
Пригадую дві останні свої поїздки у м. Берестечко у 2008 році.
Але вже сьогодні, коли сидиш у машині і їдеш, а навколо буяє весна, згадуєш усі ці місця по новому, по новому дивишся на все, а попереду лишається кілька сот метрів і ти в Берестечко.
Мимоволі ловиш себе на тому, що хвилюєшся і чого – сам не знаєш.
Приблизно такими рядками стоять у думці спогади про Берестечко:
Берестечко, Берестечко – поле, річка, ліс
Навкруги тебе кружляє гайвороння…
Смуток, радість, тьма і сонце, –
Все кружляє і кружляє теє гайвороння…
Про часи минулі, про часи лихі, про козацьку славу, славу навіки.
…Сьогодні там все по новому: Стир місцями розлитий, річка гарна і потужна, дуже гарні краєвиди і плеса Стиря. Власне, у Берестечко буваю частенько – близько останніх 10 років. І саме сьогодні вперше у цьому році видалась гарна нагода створити окрему тему і знову провідати місця „бойової слави”.
Ось як сьогодні виглядає Свято-Троїцький Собор зі сторони мосту у Берестечко.
Згодом ми перейшли у ліву сторону мосту, якщо дивитись зі сторони Пляшевої.
Там рибаків – багато. Спінінгістів майже не має, а ось із поплавками та живцями – досхочу. Чесно кажучи, не очікував такого. Згадую, як раніше було, то стільки рибалок бачити не доводилось. А тут стільки рибалок, навіть стати зручно, щоб покидати – було не легко.
Відзначу, що із розмови із місцевими рибалками довідався – із хижаком проблемно, але на живця все одно сидять. Із білою рибою також не особо. Якщо сьогодні ще кілька дрібних плотвичок можна було узяти із ранку, то на обідню пору – відрізало. А ось вчора було непогано. На живця зараз попадає часом дрібна щучка до 0,5 кг. Крупна – пішла на нерест.
Власне, перших 2-3 год. лову особливих результатів не дали, хоч і приїхали ми перед 11 год. Походив, покидав, фотки зробив.
Є багато перспективних місць в районі очерету, який проростає берегом. Є місця, де можна зайти у воду. Саме вертався вже у береговій зоні, час від часу заходячи у воду.
На одному із місць чи то від диву, чи то від вдачі – таки виловлюю на „пряміку” щучку.
Що цікаво? – тільки поставив воба – другий закид і є. Взяла на Owner C'ultiva Rip'N Minnow 65 із жовтим відливом та цяткою біля голови. Ось він Фарт! Рибаки сидять, аж косяки спиною відчуваєш. Та рибку фоткаю і відпускаю.
Бачу, що мої хлопці дещо активізувались. Але на цьому все. Із хлопцями вирішуємо пройтись річкою далі. Довелось пройти чималу відстань, але лише фотки зробив, клювань не було.
Що цікаво, що із долини р. Стир пам’ятки історії м. Берестечка помітні гарно.
На даній фотографії помітно Костел та Собор. Обидва мають назву Свято-троїцький.
Біля машини ми перекусили і попрямували у бік русла Стиря. По дорозі глянули до рідних місць, а там і до річки під’їхали. Ось вони знайомі та рідні місця.
Вже із цієї фотографії також помітно Свято-Троїцький Собор
Одним словом, місця гарні та величні. У цих місцях ми також покидали, однак клювань у нас так і не було. Вертаємось назад. Так вийшло, що Сергій відразу попрямував праворуч від нас, а ми у трьох у лівий бік річки. Отже, дядько із Василем пішли до машини, а я пішов за Сергієм. Доходжу до нього і бачу, а в нього вже є щука.
Щука видалась самкою, у ній повно ікри, однак відпустити її не відпустив. Взяла на ямі із протилежного берегу. Приманка віброхвіст фірми Manns №3 салатового кольору на джигі у 6 грам. Одним словом, Сергію ці місця сподобались.
Мав нагоду зустрітись із своїм приятелем у Берестечко Костянтином, однак зустрітись так і не вдалось. „Друзяка” дещо прихворів, хоч після обіду таки вийшов по спінінгувати, однак безрезультатно.
Власне, на цьому рибалка у Хріниках, Пляшевій, Берестечко та його околицях закінчилась… Вражень – просто багато.
Аватар користувача

President
Президент ФРСВО, МСУМК, Віце-Чемпіон світу (морм - 2012), Чемпіон України (морм – 2011, короп – 2013/14 ), Володар Кубку України (короп – 2013), Віце-Чемпіон України (короп – 2013/14, особ. залік), II місце КУ (короп - 2014), ІІІ місце КУ (морм – 2012).
Повідомлень: 949
З нами з: 13 лютого 2009 23:20
Справжнє ім'я: Дамир Шихотаров

Re: Рибалка у с. Пляшева та м. Берестечко та їх околицях

Повідомлення President »

Отчёт супер!!! Браво!
Аватар користувача

Автор цієї теми
B.B.B.
Керівник спінінгового напрямку. Чемпіон України - 2014 р. (Береговий спінінг)
Повідомлень: 3351
З нами з: 13 лютого 2009 22:55
Справжнє ім'я: Віталій

Re: Рибалка у с. Пляшева та м. Берестечко та їх околицях

Повідомлення B.B.B. »

Сьогодні побували у с. Вербень на р. Стир, що поблизу с. Пляшева (Віктор Жалнін, Іван, Євген та я) так би мовити – потренувались перед змаганнями.
Що можна сказати – гарна рибалка, гарні місця, зрештою, як і завше там, де ми буваємо.
Отже, із самого ранку поки шукав полосатого, Вітя вже узяв 4 щуки, одна із яких понад 3 кг – на фото із автором трофею.
У хлопців також був результат. Знаю, що кілька хвостів зійшло у Івана і лише одну щучку узяв. Більш детально, можливо, сам Іван і відпише.
У мене зрештою також на перших хвилинах було клювання на мікроджиг. Результат – зійшла щука. А вже коли переключився повністю на щуку, то таки узяв першу – на фото.
Після фото сесії її відпустив.
Відзначу, що передобідня та обідня пора були куди гіршими. Протягом цього часу ще виловлюю непогану щуку понад 2 кг – на фото.
На останок переїхали вище по течії, ближче до с. Пляшева. Там на очах виловлює свою шосту щуку Віктор Жалнін. Незабаром і сам отримую відчутний тичок, однак виймаю щуку вже забагрену за хвоста. Аж дивно, зробити гарний тичок і при цьому забагритися. Невже так промазала!?
Проте фотографую і відпускаю.
Бачили кілка рибалок, які відзначили, що сьогодні „не клює”. Можливо, воно так і було, однак навіть таке „бекльов’я” є також непоганим.
На цьому можна було б поставити крапку, якби не два моменти.
Дещо пошматували сітки бракон’єрів
Другий момент – як завше, гарна природа рідного краю.
Аватар користувача

Андрей
Минь
Повідомлень: 166
З нами з: 19 серпня 2009 22:47
Звідки: Луцьк

Re: Рибалка у с. Пляшева та м. Берестечко та їх околицях

Повідомлення Андрей »

Видалась вчора нагода потренуватися напередодні змагань на річці Стир у цих районах.
На місце ловлі прибули близько шостої і попивши теплої кави, ми відправились вже безпосередньо на водойму.
Хоча з погодою нам не повезло, але ми змогли все таки оцінити водойму на активність хижака.Воно є, є виходи, покльовки. На трьох нам вдалось спокусити 2 щучки, невеличкі, але, особисто для мене, дуже приємно, які після кількох зроблених фоток, були відпущені у рідну стихію.
О годині першій ми відправились протестувати простори села Мерво. Поблукавши півтори-дві години по березі нам не вдалось побачити ні якого прояву активності ні зубатої, ні полосатого, оскільки весь акцент ловлі ставився саме на них.
Ловили джигом, мікроджигом, я пробував твічінгом.
Меню :
<>< твістери
<>< віброхвости
<>< воблери
Найбільш спокусливими для жижака у цей день була резина білого і перламутрового забарвлення, з варіаціями по забарвленню спинки.
Їхавши до дому ми не змогли оминути дуже красивих культурних історичних пам*яток околиць Берестечка, присвячених козакам.
Ось такою видалась у нас риболовля в околицях м. Берестечко.
PS. Дякую Гринюку Сергію за доставку, та В.В.В. за проявлену ініціативу щодо риболовлі !!!
:D :D :D :D
До зустрічі на водоймі. Хай щастить !!!
Аватар користувача

sentkroy
Марена
Повідомлень: 487
З нами з: 07 жовтня 2009 18:13
Справжнє ім'я: Сергій

Re: Рибалка у с. Пляшева та м. Берестечко та їх околицях

Повідомлення sentkroy »

Андрей писав:PS. Дякую Гринюку Сергію за доставку
Немає за що Андрію, коли є можливість завжди допоможу з транспортом. Тим більше самому було цікаво побувати у нових для себе риболовних точках, побачити які є на Волині мальовничі місця.
Кілька слів про тренування на місці проведення змагань. Дійсно з погодою нам трохи не пощастило, дув силиний вітер який супроводжувався дощем. В таку погоду не хотілося виймати фотіка, щоб зробити фото краєвидів.
По приїзду на місце, починаємо готувати снаті до бою. В цей момент до нас підходить місцевий Василь, на прохання Віталія щоб сказав як його по "Батюшке Величать" просто мовив: спитаєте ЛЕЙТЕНАНТА, видно під таким логіном його всі знають. З розмови стало зрозуміло що народ в цих краях привітний. Також з його вуст дізнаємось характер кльову та настрої риби, відповідь нас порадувала. Одже спустившись із крутої гірки зразу опиняємось на перспективних місцях рибалки. Перші закиди на нових місцях завжди захоплюють дух від подумки про хороший трофей. В результаті рибалки стаю свідком двох покльовок щуки у В.В.В як говорять "в кадрі", і однієї взятої зубатої. Щупака виловленого Андрієм побачив вже на березі. Сам можу похвастатись лише однією гарною покльовкою. Рибу відпустили, треба щось на змагання залишити, на уху. Бачили трьох рибалок зі Львова, які мали на бригаду дві щуки і один зламаний спінінг під час виважування трофею. Ближче до обіду напрям вітру змінився і кльов як відрізало. Вирішуємо протестувати ще одну точку в районі с. Мерва. Розвідка показала що річка в цьому місці тестується жителями села за допомогою браконєрських снастей та приманок. З риби бачив тьльки колючку яка лежала на місці виймання невода, так як була ще свіжа то вкинув її у воду, може хоть щось вижеве у тих місцях...(РИБІНСПЕКЦІЇЇ НА ЗАМІТКУ)
В цілому задоволені риболовлею і обраним місцем проведення змагань повертаємось до дому. По дорозі ще відвідали визначні історичні місця за це окрема подяка Віталію.
P.S. до зустрічі на змаганнях, має бути цікаво... ;) ;) ;)
АРФАГРАФИЯ - ето как канг-фу. Настаящщии мастира ею биз надабнасти ни пользуюцца!
Аватар користувача

Автор цієї теми
B.B.B.
Керівник спінінгового напрямку. Чемпіон України - 2014 р. (Береговий спінінг)
Повідомлень: 3351
З нами з: 13 лютого 2009 22:55
Справжнє ім'я: Віталій

Re: Рибалка у с. Пляшева та м. Берестечко та їх околицях

Повідомлення B.B.B. »

Про події двохденної давності дуже гарно розписали Андрій із Сергієм.
Відповідно, викладу звіт про сьогоднішнє тренування-рибалку.

Отже, сьогодні була нагода здійснити тренування в околицях славного м. Берестечка.
Поки наша машина ще їхала у дорозі, то група на чолі із Віктром Жалніном, Андрієм Медом та ще двоє приятелів вже були на місці. Відзначу, що в порівнянні із минулим разом рівень води на річці зріс, несе траву та сміття, що вносить додаткові труднощі у процес лову.
Стартували усі разом, однак після перших 2-3 год. лову стало зрозуміло, що кльову взагалі не було. Потім один із місцевих дезінформаторів відзначив, що ліва сторона від села куди краща за праву. Відповідно, купившись на цю дезу, ми рвонули ще й у ліву сторону. Відверто кажучи – це було зайве, оскільки Вітя із Андрієм саме були на підході до с. Стариків та м. Берестечко. Оскільки часу у нас було мало, то вже не стали особливо переміщатись. Знаю, що у Івана було кілька виходів хижака, один щупак зійшов і навіть окунець клював. Згодом іще в одного нашого колеги був вихід – щука лишила слід на приманці. І вже перед самим від’їздом і сам обловлююсь щукою, що на фото.
Власне, наша риболовля і тренування на цьому завершилось. Тим більше, що Іван поломив свого спіна (обломився кінчик). Поки збирались, то видзвонились із нашими колегами – у Віті вже було кілька хвостів. Андрій лише узяв одну щучку і все.
А вже у вечері ми дізнаємось, що саме по нашому від’їзді хижак активізувався. Результат у хлопців: Вітя – 9 хвостів, Андрій – 8 хвостів. У мого приятеля із Берестечка, що сьогодні також був на річці – лише 1 хвіст. Ось і все.
На останок виставляю дві фотки краєвиду – так званий передзимовий осінній пейзаж на передодні „Передзимового річкового спінінгу – 2” в околицях м. Берестечко.
Аватар користувача

sentkroy
Марена
Повідомлень: 487
З нами з: 07 жовтня 2009 18:13
Справжнє ім'я: Сергій

Re: Рибалка у с. Пляшева та м. Берестечко та їх околицях

Повідомлення sentkroy »

Віталя звіт супер. Бачу хлопці серйьозно настроєні на перемогу. Риби трохи залишили на змагання??? :lol: :lol: :lol:
АРФАГРАФИЯ - ето как канг-фу. Настаящщии мастира ею биз надабнасти ни пользуюцца!
Аватар користувача

Автор цієї теми
B.B.B.
Керівник спінінгового напрямку. Чемпіон України - 2014 р. (Береговий спінінг)
Повідомлень: 3351
З нами з: 13 лютого 2009 22:55
Справжнє ім'я: Віталій

Re: Рибалка у с. Пляшева та м. Берестечко та їх околицях

Повідомлення B.B.B. »

sentkroy писав:Віталя звіт супер. Бачу хлопці серйьозно настроєні на перемогу. Риби трохи залишили на змагання??? :lol: :lol: :lol:
- авжеж. Риби вистачить усім, головне вгадати із її активністю і гарно подати приманку.
Аватар користувача

Автор цієї теми
B.B.B.
Керівник спінінгового напрямку. Чемпіон України - 2014 р. (Береговий спінінг)
Повідомлень: 3351
З нами з: 13 лютого 2009 22:55
Справжнє ім'я: Віталій

Re: Рибалка у с. Пляшева та м. Берестечко та їх околицях

Повідомлення B.B.B. »

Мав нагоду відпочивати із 10.08 по 12.08 у цих славних місцях. В принципі увесь відпочинок пролетів в одну мить. Як швидко спливає час!
Річка, ліс, ягоди, риболовля, уха, берестечківський чай... - всього не опишеш, а вражень на все життя!
Приємно вразила річка. Рік назад тому бував - повно зілля, річка обміліла. А тут, рівень води за край берега, русло прочистилось у більшості місцях, менше стало трави і що найбільше радує - стало більше риби, реально більше. Знову повернувся карась у ті місця, короп, краснопера бере на мікроджиг, є достатньо дрібної щучки, менше помітно браків із телевізорами... Аж не віриться.
Фоток робити із риболовлі не мав змоги - надто вже мало часу було, хоч і самих вилазок було по 2-3 год із ранку та під вечір. В улові мав: щучки, окунці, краснопери, верховодка, були і обрізи приманок. Бачив гарні виходи щуки. Думаю, під осінь якось заскочити. Надто вже сподобалось та манить відвідати знову.


Ребята, бережіть природу! Привіз дітей і радий тому, що є що показати, є де купатись, є де відпочити, є рибка, яку можна взяти на юшку і рибка, яку дитячими ручками можна відпустити назад. А коли їдеш назад - дитина плаче, оскільки не хоче їхати. Ось такий він рідний Волинський край!
Відповісти

Повернутись до “Звіти”