Звітис. Шепель

Модератори: sentkroy, B.B.B.

Аватар користувача

Bayda
Керівник спінінгового напрямку, Чемпіон України (мормишка - 2011), Бронзовий призер Кубку України (мормишка - 2012)
Повідомлень: 590
З нами з: 20 липня 2009 23:53
Справжнє ім'я: Юрій
Звідки: Луцьк

Re: с. Шепель

Повідомлення Bayda »

Maximus писав:і щука на 1,200 на кукані))))...половивши в цьому районі, ми взяли зо 5 окунів від 0,200- 0,350 і 2 сходи нормальної щуки(трійники розігнули) ......вот ці китайці!!!!!!!! І до мепса дістались...!!!! перемістившись з метрів 300-400...ми стали на якір..І за третім забросом у тата щука 2,650.. покидавши 3 40 хв. взяли ще дві щуки по 1,500 та зо паро окунів....Почало темніти,час пролетів незамітно та казково, бачили багато каченят які плентаються за качихами, плескіт карпів під кг. 10 може і більше....ГАРНА РИБОЛОВЛЯ!!!!
1.200+2.650+3.000=6.850х32гр.(ціна маг.Там-Там)=219.2гр. + купа адріналіна в штанях, вже в плюсах. Можливо і бензин з "тормозком" відбити на двох зловивши дозволених 10кг :lol: .
Аватар користувача

We$t
Супермодератор
Повідомлень: 424
З нами з: 06 квітня 2009 09:26
Справжнє ім'я: Віталій
Контактна інформація:

Re: с. Шепель

Повідомлення We$t »

ну так це як кому, я дуже сумніваюсь шо поляк чи німець викинув би 10 % від середньої зарплати за рибалку (150 грн з човна), для прикладу - у Фінляндії це було б 300 ЄВРО, Німеччина 350 Євро, Польща 180 Євро. Нормально чи не так, так що ціна не для всіх. Пригадується анекдот про хліб за 20 грн. Щодо рибальської інфраструктури та організації процесу у вищеназваних країнах знаю не за чутками, був і бачив, особливо Фінляндію, в мене вже нирки почали від пива відвалюватись, (сухий закон ;) , після 18,00 не продають, довелось запастись) а фіни все показували фото і розказували про риболовлю на озерах. Ціни на риболовлю у них смішні в порівнянні з зарплатами, штрафи за браконєрку і забруднення великі. Я б і сам з радістю половив у Шеплі з човна, але схоже на те, що власники не ставлять за мету заробити гроші з продажу квитків на риболовлю, так, що сміливо можуть ставити і 300 грн з човна -кількість бажаючих не зменшиться, це точно, але й не збільшиться, отака арифметика. Хоча, як говорять не лізь в чужий монастир зі своїм уставом, чи як там правильно.
Аватар користувача

shanik
Керівник напрямку Мормишка, Чемпіон України (мормишка - 2011), Бронзовий призер Кубку України (мормишка - 2012)
Повідомлень: 1531
З нами з: 15 лютого 2009 01:30
Справжнє ім'я: Віктор
Звідки: ФРС ВО м. Луцьк

Re: с. Шепель

Повідомлення shanik »

Вислолю свою думку. Прошу не розцінювати її як захист конкретно Шепля, сам там рибалю дуже рідко. Риболовля - задоволення, і за задоволення треба платити. Це в тому сенсі що якщо риболовля на певній водоймі є якісною послугою, то це стало не саме по собі, а хтось вклав сили і немалі гроші в зариблення, утримання водойми, зарплата персоналу , податки і т.д. Порівняння з мінімальною зарплатою недоречне - ціна повинна бути адекватна затратам продавця послуг (на Барабої, наприклад, ціна вища, причому за лов з берега - і народу хватає). Ніхто ж не приходить в автосалон і не каже, щоб йому продали "лексус" за півтори тисячі гривень, бо це мінімальна зарплатня. Вибирати кожен вільний: є час і надхнення - на дику водойму, конкурувати з браками, ні - на платник, де точно є багато трофейних екземплярів і нема сіток. Звичайно, і на платнику риба сама на кукан не сідає, треба зловити.
При сьогоднішньому стані водойм загального користування (який постійно погіршується) і бездіяльності органів влади, якраз платники можуть стати оазисами риболовства як спортивного, так і любительського, але це окрема розмова.
Все вищесказане моя особиста думка.
Прошу вибачити за оффтоп.
Аватар користувача

BOBR
Чемпіон України (короп – 2013/14 ), Володар Кубку України (короп – 2013), Віце-Чемпіон України (короп – 2013/14, особ. залік), II місце КУ (короп - 2014).
Повідомлень: 621
З нами з: 14 лютого 2009 21:19
Справжнє ім'я: Александр

Re: с. Шепель

Повідомлення BOBR »

To We$t
У меня в Финляндии живёт друг. Имел с ним разговор, хоть он в рыбалке и не силён, но ответ его таков. Просто так можно рыбачить только дома в аквариуме. На все водоёмы нужна лицензия. Более того улов тоже нужно оплачивать.
Рыбалка. В цену входит лодка, услуги профессионального гида, рыболовные снасти, одежда для дождя, пойманный улов, лицензии на рыбалку.
ЗЫ Прошу не цепляться к фразам это 1-я ссылка на которую набрёл.
ЗЫЫ Такие правила и в Европе.
Для того чтоб мы ловили рыбку, нужно сначала научиться гуманно относиться к природе. И начать хотя бы с отпускания улова. ИМХО
А начинать надо с малого
Аватар користувача

Вітус
Вугор
Повідомлень: 542
З нами з: 10 листопада 2009 13:08
Справжнє ім'я: Віталій
Звідки: Луцьк

Re: с. Шепель

Повідомлення Вітус »

shanik писав:Вибирати кожен вільний: є час і надхнення - на дику водойму, конкурувати з браками, ні - на платник
Так от у тому і парадокс сьогодення-що вибір начебто є, але по-суті... не являється вибором. Купа людей сьогодні плюються на порядок встановлених на "орендованих" водоймах тарифів для ловлі риби, які неспівставні до реальних доходів б і л ь ш о ї частини населення...і, погоджуюсь з West, Alegator та Sem неспівставні у порівнянні до співвідношення у інших країнах, якщо враховувати доходи тамошнього населення...
Щодо вкладання в Шепель (та й у багато інших водойм) затрат задля організації "Нью-Васюків", то хотів би нагадати, що до оренди там була досить потужна "народна" і доступна водойма, на якій так само народ успішно ловив щуку і іншу рибу (...безкоштовно). Sorry za offtop...
Востаннє редагувалось 06 липня 2010 14:09 користувачем Вітус, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача

shanik
Керівник напрямку Мормишка, Чемпіон України (мормишка - 2011), Бронзовий призер Кубку України (мормишка - 2012)
Повідомлень: 1531
З нами з: 15 лютого 2009 01:30
Справжнє ім'я: Віктор
Звідки: ФРС ВО м. Луцьк

Re: с. Шепель

Повідомлення shanik »

Віталій, Ви теж маєте рацію. На жаль, ідеальні закони, умови і люди що їх створюють і дотримуються бувають тільки в казках(або розвинутих європейських країнах).
Що до того "що було раніше" - Шепель змінив орендарів, на ньому платна риболовля, але він залишився "потужною водоймою". Не факт, що так було б, якби він лишився народним і доступним, негативний приклад є, візьмемо хоча б річки, або вибиті струмом ставки яких немало. Якби, наприклад, з завтрашнього дня була знята охорона і відкрився вільний доступ - впевнений, в наступному році з вудкою в Шеплі вже не було б що робити. А фінансова недоступність - це не риболовля дорога, це, на жаль зарплати і рівень життя в нас маленькі (чи середні). Тому, можливо, приватні водойми будуть хоч і важким фінансово, але компромісом між бажанням заробити і бажанням гарно відпочити. Коли люди беруть в оренду водойму і не вичерпують її неводами, не влаштовують на берегах бази відпочинку для бажаючих "побухать на природі", а стараються в міру свого розуміння і можливостей орієнтувати водойму саме на спортивну і любительську риболовлю - це вже дуже добре. Більше таких водойм - більша конкуренція, і ціна почне падати, а ще зарплати добавлять, єх заживемо ... може.
Востаннє редагувалось 06 липня 2010 18:21 користувачем shanik, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача

Zoryan
Уклійка
Повідомлень: 21
З нами з: 02 жовтня 2009 21:50

Re: с. Шепель

Повідомлення Zoryan »

Питання до адміністрації Шепельського ставу: якшо з човна будуть ловити двоє, але один являється пільговиком (наприклад: учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС II категорії) скільки коштуватиме рибалка? Дякую.
Аватар користувача

Sem
Сазан
Повідомлень: 193
З нами з: 29 травня 2010 21:33
Звідки: Володимир-Волинський

Re: с. Шепель

Повідомлення Sem »

Я не являюсь противником платних ставків, напевне навіть є прихильником, але ціна повинна бути розумною!, я готовий заплатити 150 грн. за рибалку, але мені 120 км. проїхати накладно самому, а більшість моїх знайомих з якими я їжджу на риболовлю не можуть дозволити собі таку рибалку!
Грехи других судить Вы так усердно рветесь, начните со своих и до чужих не доберетесь
(Уильям Шекспир)
Аватар користувача

BOBR
Чемпіон України (короп – 2013/14 ), Володар Кубку України (короп – 2013), Віце-Чемпіон України (короп – 2013/14, особ. залік), II місце КУ (короп - 2014).
Повідомлень: 621
З нами з: 14 лютого 2009 21:19
Справжнє ім'я: Александр

Re: с. Шепель

Повідомлення BOBR »

Если это будет в виде тренировки и выловленую рыбку утопите, думаю цену можно обговаривать.
По крайней мере попытаться.
Аватар користувача

Jerk
В`юн
Повідомлень: 36
З нами з: 10 жовтня 2009 20:23

Re: с. Шепель

Повідомлення Jerk »

50 % знижка на рибну ловлю лише по 1-й категорії.
Відповісти

Повернутись до “Звіти”