ЗвітиРибалка на р. Стир (від с. Малево до с. Підлозці)

Модератори: sentkroy, B.B.B.

Аватар користувача

Автор цієї теми
B.B.B.
Керівник спінінгового напрямку. Чемпіон України - 2014 р. (Береговий спінінг)
Повідомлень: 3351
З нами з: 13 лютого 2009 22:55
Справжнє ім'я: Віталій

Re: Рибалка на р. Стир (від с. Малево до с. Підлозці)

Повідомлення B.B.B. »

shanik писав:Погода в такій ситуації не головне, якщо клювало
Bayda писав:Кльовий день і без кльова,кльовий
Ну прямо перлини рибацького лексикону. Прошу вибачення - не стримався!

Отже, окуні в цілому нормальні, проте було кілька спортивних. Брали сьогодні скрізь і на міляку, і на бровці, і на глибині. Ставив джигу на: 1гр., 1,25 гр. і 2 гр. Відзначу, що дальний закид таки був більш доцільним. Ось таке.
Аватар користувача

Автор цієї теми
B.B.B.
Керівник спінінгового напрямку. Чемпіон України - 2014 р. (Береговий спінінг)
Повідомлень: 3351
З нами з: 13 лютого 2009 22:55
Справжнє ім'я: Віталій

Re: Рибалка на р. Стир (від с. Малево до с. Підлозці)

Повідомлення B.B.B. »

Сьогодні з метою тестування р. Стир щодо змагання побували відразу у двох місцях - с. Русино-Берестечко та с. Ставрів.
З першу відвідали с. Русино-Берестечко. Отже, поїхало нас троє. Разом „пробивати” нові місця куди цікавіше та і користі більше. Що можу сказати – попри „гарну” погоду із поривчастим швидким вітром, риболовля та тестування вдалось.
Приблизно так стартував Сергій із самого ранку у с. Русино-Берестечко.
Знайшовши гарне місце – окунь брав невпопад. Як тут не допомогти товаришу. У два спіни справи пішли веселіше. Та довго не засиджувались, вирішили приділити увагу й іншим місцям. Довго шукали, поки не присіли ще біля кількох гарних місць. Звідси діставали по одному окуню, зате гарні.
Ще кілька закидів приносять ще одного залікового горбатого
Відзначу, що на цьому риболовля у с. Русино-Берестечко майже завершилась. По дорозі ми зробила кілька закидів і пейзажне фото дивовижного краю

Отже, із місцями у с. Русино-Берестечко стало більш менш зрозуміло:
- хижак є, однак домінує окунь, головень та жерех;
- щука є, однак її дуже мало і останнім часом вона мало кому діставалась. Принаймні так відзначають місцеві;
- працюють локальні місця, яких досить мало і слід мати відповідну підготовку лову під ці місця у річкових умовах;
- серед приманок домінує річковий мікроджиг, попри дуже швидку течію.
Отже, на трьох маємо півтора десятка окунів, серед моїх лише 6 хвостів. Андрій мав кілька виражених покльовок та, здається, один чи два сходи.
Таким чином, робимо висновок, що у даних умовах для переважної більшості учасників ловити рибу буде надзвичайно складно.
Час збігав швидко, йшло до обіду. І ми у цю пору тримаємо курс на с. Ставрів.
Робимо пам’ятне фото, що ляже в основу пам’ятного значка до „Передзимового річкового спінінгу-3”
А далі – і сам процес лову. Відзначу, що прокинути і обійти усі місця на річці за той час так і не вдалось. Буквально по два-три закиди на місце – і знову нове місце. Зрештою у мене дві щучки
Отже, відзначу кілька моментів.
Працював джигою від 4 до 10 грам. Місця в основному гарні. Серед хижака явно домінує щука, яка сьогодні була досить пасивною. Знаю, що є також й інший хижак, зокрема жерех та головень. Також є окунь. Серед друзів відловився лише Андрій – узяв щучку. У Сергія було кілька клювань на мікроджиг, однак порожньо. Хлопці відзначали, що бачили активне гуляння жереха. Зрештою, і сам кілька разів бачив. Є кілька завалів, багато поворотів. Річка в основному є чистою, однак де-не-де трава присутня. Течія – швидка, прозорість води – мутнувата. Рівень води – вода, як показалось, спадає. Береги місцями болотні, місцями чисті. Слід мати чоботи. Акваторія облову – дуже велика.
Таким чином, коротке тестування показало, що с. Ставрів цілком підходить для змагання, хоч і не показало істотної активності хижака, однак сподіваємось на краще.
Аватар користувача

sentkroy
Марена
Повідомлень: 487
З нами з: 07 жовтня 2009 18:13
Справжнє ім'я: Сергій

Re: Рибалка на р. Стир (від с. Малево до с. Підлозці)

Повідомлення sentkroy »

Пошук місця проведення 3-го передзимового хижака, тренування, класна рибалка на р. Стир.
Кожного разу коли випадає можливість порибалити на р. Стир, тим більше у нових для мене місцях, виникає передчуття незабутньої рибалки. Враження від місцевих краєвидів, географії розташування прекрасної ріки, повітря яке надихає дає наснаги та сил. І дружня компанія любителів активного відпочинку на природі.
Напередодні хлопці відвідали потенційні місця проведення змагань для перевірки їх придатності до проведення змагань. Одна точка відпала так як має дуже поганий під’їзд. Інша подавала хороші надії, нормальна дорога і риба ніби прокльовувала. Сьогодні вирушаємо до с. Русино Берестечко.
Вже по традиції прибувши на місце проведення тестування починаємо з вживання гарячих напоїв (кава, чай) та смакуванням запашних булочок. На дворі трохи стало світліше. Збираємо снасті і спускаємось до річки. Погода трохи не радувала накрапанням дощику, та сильним поривчастим вітром. Чесно кажучи впевненості у кльові за такої погоди не було. Та робити нічого, треба ловити.
Вирішую приділити увагу МДЖ. В умовах сильного вітру сконцентруватись на кінчику спіна не дуже виходить, якось з горем по полам стараюсь контролювати проводку. Знайшов КОЗИРНУ точку по окуню. Спочатку дюймова резина потім замінив на 3/4, джигі вагою 2-3г., специфічна проводка, волочіння з плавним підривом майже як кивком зимової вудки. І окунь як збісився, пакує по самі помідори... один трохи – більший за мізинець, зажер дюймовий твістер з джигом по застібку, ледь відчепив звіра. Телефоную Віталію, кажу що відійшов від нуль. Віталя теж приєднується, воювати в двох якось веселіше. Під час тої заруби сідає трохи крупніший матрос, адреналін аж через верх. Після кількох зачепів гілок і одного телевізора (браки є скрізь), кльов стихає. Із сітки виплутую дві плотви, випускаю назад у річку, а снасті браконьєрів піддаються знищенню (порвав як тузік грєлку). Рухаємось далі в пошуках активного хижака. Знову у двох з Віталієм стаємо на одну перспективну ямку і починаємо облов акваторії. Покльовка у Віталія, гарний окунь. Знову покльовка і в цей момент я теж щось засік. Довго впирається і не показується на поверхні. Нарешті підтягую, це горбач. Побачивши мене намагається рвонути за течією, і йому це вдається, не хочу форсувати виважування бо ловлю на моно ліску 0,16мм. Добре втомивши трофей підтягую до берега і акуратно виймаю з води. Перемога... фото зробив уже дома, так як забув фотік. У звіті у В.В.В має бути фото свіжого трофею. Ще трохи часу рибалимо і збираємось, на нове місце в район с. Ставрів потенційне місце проведення змагань.
Як завжди нові місця чарують своєю красою та неповторністю. Продовжую ловлю на МДЖ, а хлопці роблять ставку на щуку і як показали підсумки рибалки не прогадали. В активі Андрія одна щука, яка була взята за дуже загадкових обставин (про подробиці думаю сам автор трофею відпише хороший екшин). У Віталія в улові присутні дві зубаті, без вагань були відпущені. Я в цьому місці не відійшов від нуля, хоча були покльовки та виходи за приманкою. Бачив також активність хижака на поверхні.
Так і проходить наш риболовний день. Треба повертатись, хоча і не хочеться зовсім покидати цієї загадкової вечірньої тиші.
Може ще не наліма... на сьогодні вражень досить.
АРФАГРАФИЯ - ето как канг-фу. Настаящщии мастира ею биз надабнасти ни пользуюцца!
Аватар користувача

sentkroy
Марена
Повідомлень: 487
З нами з: 07 жовтня 2009 18:13
Справжнє ім'я: Сергій

Re: Рибалка на р. Стир (від с. Малево до с. Підлозці)

Повідомлення sentkroy »

Субота, Вихідний, на дворі прекрасна погода, година дев'ята ранку додивлююсь прекрасний сон. Дзвінок В.В.В піднімає бойовий дух, пора збиратись на рибалку. Було вирішено додатково протестувати місце проведення змагань в неділю с. Ставрів. День видався трохи напружений в плані вирішення організаційних притань. На місце рибалки прибуваємо в другій половині дня, на ловлю залишається не так багато часу. Вирішуємо приділити увагу місцю в низ за течією, на предмет активності хижака. Стир в тій місцині трохи спокійніший, є і повороти і ями, та течія більш спокійніша. Ставку зробив на МДЖ, хотів дізнатись як там ситуація із окунем. Вибір виявився не помилковим заробляю дві покльовки і виловлюю одного окунька.
В тому що є окунь дуже зрадів, думав на змаганнях відловитись. Та не тут то було...
P.S. продовження в звід змагання ;) ;) ;)
АРФАГРАФИЯ - ето как канг-фу. Настаящщии мастира ею биз надабнасти ни пользуюцца!
Аватар користувача

sentkroy
Марена
Повідомлень: 487
З нами з: 07 жовтня 2009 18:13
Справжнє ім'я: Сергій

Re: Рибалка на р. Стир (від с. Малево до с. Підлозці)

Повідомлення sentkroy »

Тема: Як пацани з окунями воювали…
Ще з суботи домовляємось із В.В.В що в неділю поїдемо тестувати Хріни. Віталій і Вітя Шанюкевич визначали приблизні місця розташування зон ловлі. За одно протестували місцевість на предмет нормального льоду, приблизні глибини ловлі і звісно активності самої риби. Так як плану ловити на мормишку цілий день не було, то ще із суботи була домовленість протестувати с. Малево спінінгом.
Десь обідня пора, вертаємось дорогою із Хрінників і звертаємо в славне село. Ще з пагорба у Малево було помітно що ловля буде складною, так як понад берегами у тихих зонах стояв лід. Де течія підходила під сам берег лід невеликий, а то і зовсім немає. А де самі козирні місця стоянки хижака, все сковано льодяною кригою. Віталію приходить ідея трохи проламати кригу, хоч щоб якось провести приманку до берегової лінії. Задумано, зроблено. Завдання виконали, але із тим видно відбили охоту у риби реагувати на приманки, так як забагато нашуміли. Риба взимку не любить лишніх шумів, а що робити? Покльовку дуже хочеться побачити чи відчути. Проходимо берегом в сторону лісу, все марно, ніде нічого не можна кинути. Вирішуємо піти в низ за течією, може там де посміхнеться щастя і вдасться помакати приманку.
Підходячи до однієї ямки, помічаю що в цьому місті є округлий карман в суцільному льді, єдине місце де хоть якось можна провести приманку ближче до берегу. Стаю тут і починаю облов, Віталій стає трохи в стороні. Твістер ¾, (ушастий) груз 4,5г. гак Ovner з збільшим діаметром вушка №8. Кілька проводок і зацеп, та ні, щось стало тягнути під кромку льоду. Зрозуміло це риб, окунь. Проблема як його підняти на лід, адже вага його не мала. Якось вдається завести горбаля, і вже по льду волочу до берегу. В ньому без перебільшення грам 400, робимо фото, далі відпускаємо. І знову за роботу, наступна проводка, уже відчутний тичок підсічка Єєєє... далі виважування, ще тяжче виволікти трофей, адже він значно більший за першого. Так само робимо фото і на волю. Віталя не витримує і стає біля мене, проводка тичок і знову все повторюється, Віталій тільки встигає виймати фотіка і клацати мене з трофеями. Мій третій видався ще більшим за попередні десь мабуть грам на вісімсот. Ото кайф...
Нарешті і Віталій відходить від нуля, по ходу він також бере три окуня, одного крупнішого і два трохи менших. І все хватить, покльовок більше не бачили. Всі залишились задоволені, ми що класно відловились, а риба що отримала свободу.
Щоб побачити покльовку такого окуня особливо взимку і ще й на спінінг, було варто мерзнути цілий день, шукати підходи до відкритої води і вірити в перемогу, і як результат прекрасні трофеї.
P.S. в підтвердження даного матеріалу ще викладу звіт В.В.В з реальними фотками. Дещо пізніше... :D :D :D
АРФАГРАФИЯ - ето как канг-фу. Настаящщии мастира ею биз надабнасти ни пользуюцца!
Аватар користувача

ps_coder
Ротан
Повідомлень: 46
З нами з: 06 квітня 2009 11:22
Справжнє ім'я: Костя
Звідки: Луцьк
Контактна інформація:

Re: Рибалка на р. Стир (від с. Малево до с. Підлозці)

Повідомлення ps_coder »

Ну вот тепер спати не буду :) чекаю фоток :)
Аватар користувача

максім
В`язь
Повідомлень: 100
З нами з: 27 жовтня 2009 13:37
Звідки: м.Луцьк

Re: Рибалка на р. Стир (від с. Малево до с. Підлозці)

Повідомлення максім »

На який колір ловили? :?: :?:
Аватар користувача

sentkroy
Марена
Повідомлень: 487
З нами з: 07 жовтня 2009 18:13
Справжнє ім'я: Сергій

Re: Рибалка на р. Стир (від с. Малево до с. Підлозці)

Повідомлення sentkroy »

максім писав:На який колір ловили?
Я використовував всім відомий фіолет (лоховська резина), для приколу ставив інші кольори, результати нульові. А Віталій зловив на резину "каліпсо" якогось темного забарвлення, вже й не пам'ятаю який відтінок. :D
АРФАГРАФИЯ - ето как канг-фу. Настаящщии мастира ею биз надабнасти ни пользуюцца!
Аватар користувача

shanik
Керівник напрямку Мормишка, Чемпіон України (мормишка - 2011), Бронзовий призер Кубку України (мормишка - 2012)
Повідомлень: 1531
З нами з: 15 лютого 2009 01:30
Справжнє ім'я: Віктор
Звідки: ФРС ВО м. Луцьк

Re: Рибалка на р. Стир (від с. Малево до с. Підлозці)

Повідомлення shanik »

Мав нагоду в той же вечір побачити фотки - монстри, а не рибки. Та ще й здобуті в складних умовах. Повага хлопцям.
Аватар користувача

sentkroy
Марена
Повідомлень: 487
З нами з: 07 жовтня 2009 18:13
Справжнє ім'я: Сергій

Re: Рибалка на р. Стир (від с. Малево до с. Підлозці)

Повідомлення sentkroy »

P.S. Довгожданний звіт від В.В.В і головне незабутні фото-моменти спінінгу взимку.

Цікавою видалась спінінгова риболовля 17.01.10. у с. Малево у зимових умовах.
Саме тоді після тестування території водосховища у с. Набережна на предмет проведення майбутнього Чемпіонату Волинської області із підлідної ловлі на мормишку, випала нам нагода вже після 14 год. відвідати р. Стир.
Власне, все вже сказано Сергієм. Лише згадаю кілька моментів.
Ось зокрема умови при яких довелось ловити, а це мінусова температура при 6-8 градусах із наявним неприємним морозним вітром. На річці повним ходом тече шуга. Закраїни берегів вкриті місцями вже товстим шаром льоду
Довелось годину-другу пошукати перспективного місця. Не знайшовши нічого примітного довелось власними силами вичищати від льоду одне із перспективних міць. Та зізнатись, нічого це не принесло, адже від шуму такого очищення всю рибу розполохали
На дворі вже починає поступово смеркати. Дорогою назад ми присідаємо біля одного нічим непримітним місцем і тут все і почалось.
А там і третій поспіває
Ось такі вони 34 хв. незабутнього кльову у зимовий період на спінінг. Взято 6 хвостів усього на двох. Уся риба була відпущена у рідну стихію…
АРФАГРАФИЯ - ето как канг-фу. Настаящщии мастира ею биз надабнасти ни пользуюцца!
Відповісти

Повернутись до “Звіти”