Все інше про спінінгову ловлюРучна проводка приманки.

Модератори: sentkroy, B.B.B.

Відповісти
Аватар користувача

Автор цієї теми
Trans
Товстолоб
Повідомлень: 213
З нами з: 05 жовтня 2009 13:54
Справжнє ім'я: Олександр
Звідки: Рівне, Луцьк

Ручна проводка приманки.

Повідомлення Trans »

Назвав цю тему так, тому що більш підходящої назви не придумав.
Хочу поділитися цікавою методикою спінінгової ловлі, яка зацікавить в першу чергу поціновувачів мікроджигу.
Можливо така методика десь і існує вже, можливо вона носить якусь назву, але для себе відкрив її я.
Вона чимось поєднує нахлист зі спінінгом.
В мікроджизі дуже ціню гостроту тактильних відчуттів при русі (вірніше при всіх змінах руху приманки) а також при покльовках, дотиках.... Не люблю, коли риба просто "сідає" на гачок. Тому фактично не ловлю на рівномірні проводки - лише "джиг" з ріного роду анімаціями.
Досить багато читав про переваги кастингових моделей, тому що там постійний беспосередній контакт шнура з рукою.
Тому, спробував таку методику рибалки.
Звичайним спінінгом закидаю приманку, вибираю слабину петлі і чекаю падіння. Стаємо прямолінійно до напряму закидання і спінінг також тримаємо на одній прямій з шнуром.
Після цього підйом приманки роблю не спінінгом, не катушкою а вільною лівою рукою. Підтягнув рукою і не відпускаю і чекаю покльовки. Коли покльовки немає - залишаю опущену приманку на дні, підмотую (вже лівою рукою) і повторюю знову.
Ефект покльовки - СУПЕР. Крім того, рибу, яка засіклась деякий час фактично тримаю "на привязі", поступово стравлюючи вільний шнур і вже тоді виважування проводжу класичним методом.
При модній зараз ловлі на їстівну резину (і до речі (!!!) при ловлі надчутливими снастями), досить часто заважає рання підсічка - риба ще не встигла повністю "всмоктати" твістера і рання підсічка призводить до негативного результату.
У випадку з їстівною резиною (великих розмірів 2", 3"...) потрібно робити ще більшу паузу. Я, колись своєму товаришу показував переваги їстівної резини - закидаю. підмотую і ставлю спінінг на підставку (як фідер). Через деякий час - покльовка, ще одна і підтяжка. Легенько піднімаю спінінг і виважую рибу. Досить часто при використання шнура (і звичайно гострих якісних гачків), підсічка взагалі не потрібна. При розкачуванні мормишки також підсічка лише шкодить, аналогічно при волочінні....
Дана риболка нівелює різку підсічку і приносит масу цікавих відчуттів.
Також такий спосіб рибалки не вимагає чутливих ультралайтових спінінгів. Тобто не ловиться щука :hi_hi_hi: , ставите на "дубовий" спінінг маленького твістерка і "рукою" відчуваєте всі покльовки.
Аватар користувача

allladinlibra
Судак
Повідомлень: 264
З нами з: 01 серпня 2012 19:27
Справжнє ім'я: Саша

Re: Ручна проводка приманки.

Повідомлення allladinlibra »

Рибалю другий рік,і у мене невеликий вибір приманок.Маю два SALMO SLIDERA ,дві дешевеньких блешні,невідомий китайський попер,і десяток RELAX-кої резини.Але найближчим часом хочу спробувати їстивний силікон, обов'язково скористаюсь вашим способом ловлі,що з цього вийде відпишу.Підкажіть будь-ласка, що саме з їстивного краще взяти для такого способу ловлі,тест спінінга 10-30г.Дякую.
Аватар користувача

Автор цієї теми
Trans
Товстолоб
Повідомлень: 213
З нами з: 05 жовтня 2009 13:54
Справжнє ім'я: Олександр
Звідки: Рівне, Луцьк

Re: Ручна проводка приманки.

Повідомлення Trans »

З вказаного переліку найкраще підійде активна резина (віброхвости або твістери).
Аватар користувача

Bichunya
Амур
Повідомлень: 99
З нами з: 20 лютого 2009 16:37
Справжнє ім'я: Володимир

Re: Ручна проводка приманки.

Повідомлення Bichunya »

Тоді для чого виробники спінінгових палок так намудрували 0,5-03гр.ітд ітп.Для того і існують мультиплікаторні котушки!! Тaктильне відчуття-називается!
Відповісти

Повернутись до “Все інше про спінінгову ловлю”